"Egy road movie és egy thriller elemeit ötvözi ez az első ránézésre ártalmatlan tinitörténet, amely végül megrázó társadalmi tragédiába torkoll, és amely a nyilvánosság szeme elől a bűn alvilágába rejtőzik. A könnyed kézzel vezetett rendezés olyan témát nyit meg, amelyről errefelé először esik szó színpadon. Szélesebb kontextusban nézve az előadás felfedi a társadalmi morál atrófiáját, amelyet az egyén felelőtlensége és képmutatása sző át, s ez a szövet fojtja meg legkegyetlenebbül a tinédzsereket, e legérzékenyebb társadalmi réteget."

Aleksandra Glovacki
a Vajdasági Hivatásos Színházak Fesztiválja válogatójának értékelése


Két fiú érkezik az üres vajdasági kisvárosba. Menekülnek, futnak, végtelen utak húzódnak mögöttük. Az életük nehéz, a lábuk véres, a hideg és az eső mellett iszonyú dolgok rejlenek a fájó izmok mélyén.

Három lány izeg-mozog egy játszótéren, az életük nehéz, csak egészen másképp. A fiúk és a lányok találkozásából meg-nem-értés, közeledés, talán vonzalom születik, de a rémálmok, amik mozgatják őket, egyre sodorják őket tovább. A nagyvárosba, ami mindent eltakar.

Ahogy lassan megismerjük a két fiú múltját és be-bekacsintanak a történetbe a sokszor kegyetlen, máskor pedig egyszerűen csak tudatlan vagy tehetetlen felnőttek, egyre jobban értjük, miféle láthatatlansággal küzdenek ezek a kölykök.

Terék Anna szociális témákban jártas pszichológus-költő és Lénárd Róbert évekig fontolgatták e dráma megalkotását és színrevitelét. Az előadást kegyetlen témájából Kovács Adrián zenéje ráncigálja ki, hibrid formát, afféle kísérleti musicalt formálva belőle. 

Szereplők:

Benji - Szalai Bence

Ricsi - László Roland, f. h.

Vivike - Dupák Fanni, f. h.

Virdzsi - Hajdú Sára

Gabi - Horváth Blanka, f. h.

Sofőr, Apa - Kőrösi István

Anya - Figura Terézia

Gina - Ferenc Ágota

Anyuci - Faragó Edit